Örebro kopplar man inte direkt ihop med skolresor, men det borde man kanske. Det ligger vackert intill Hjälmaren, med 20 mil till Stockholm och 28 till Göteborg. Till Örebro tar man sig lätt med bil, buss, tåg och till och med flyg. Här finns också gott om billiga boendealternativ, som Örebro City Vandrarhem mitt i stan med fri wifi i alla rum och möjlighet att laga egen mat.

Vad gör en skolklass i Örebro då? Hänger på badstranden t ex. Vill man inte bada utomhus besöker man äventyrsbadet Lost City. Där finns sex rutschkanor och massor av vilda forsar och äventyr.

Vill ni ha mer torrskodda äventyr kan ni styra kosan mot Prison Island där ni kan tävla mot varandra i 25 fängelseceller eller i laserarenan där ni skjuter mot varandra med laserpistoler för att döda alla i motståndarlaget. Det låter värre än vad det är, det här kriget är helt oblodigt och väldigt kul.

Men kommer ni till Örebro på sommarhalvåret känns det ändå naturligast att söka sig utomhus. Kanske till Gustavsviks äventyrsgolf. Det är som minigolf fast roligare. Eller vad sägs om Gokart på Örebro Motorstadion? Eller paddla SUP (Stand Up Paddleboard) i småbåtshamnen. Brädorna hyr ni ihop med övrig utrustning och instruktör.

Vad ni än vill göra i Örebro kan klasskassan behöva en injektion. Precis som det finns många sätt att tömma kassan finns det också otaliga sätt att fylla den. De mest klassiska är väl att anordna en loppis eller annat evenemang där ni kan få besökare att betala. Det kan vara en skolpjäs, melodifestival eller vad ni har lust med. Nackdelen är att det är svårt att på förhand veta hur mycket tid det kommer att ta för att ro projektet i land, och att det ofta kräver hjälp av föräldrar eller andra vuxna.

Då är det kanske bättre med provisionsbaserad försäljning. Får man betalt för vad man säljer väljer man ju själv hur mycket tid man ska offra, vilket i sin tur beror på hur mycket tid man har och hur kul det är.

DelikatessKungen har arbetat ihop med skolgrupper sedan 1992. Ungdomarna säljer deras delikatesser på den egna orten eller på nätet för att finansiera sin skolresa. Till sin hjälp har de DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och en app som håller ordning på försäljningen. När försäljningen är klar behåller klassen sin andel av pengarna, sedan är det bara att planera resan.

Kategorier: Uncategorized