Våra bästa försäljningstips

För att lyckas som försäljare måste du ha kunder. All form av försäljning handlar nämligen i grund och botten om att man som säljare har kunder som är beredda att betala för de varor som man har att erbjuda. De kunder som du kommer att få kan rent generellt delas in i tre olika grupper. Låt oss därför ta och kika lite extra på vilka dessa tre grupper är och hur du kan nå dem.

Försäljningstips 1 

Dina familj och närmaste vänner kommer nästan bombsäkert att köpa av dig. Du kommer alldeles säkert att kunna sälja en större del av det du totalt planerar att sälja till din allra närmaste krets. Gör därför en lång lista på alla dina släktingar, vänner och familjemedlemmar som du planerar att prata med en och en för att få sälja till. Denna lista kommer ganska snabbt att fyllas med minst 20 till 40 personer. Ju fler du skriver upp och kontaktar, ju fler kommer köpa.

Försäljningstips 2

Vi snackar om ditt närområde, det vill säga grannar och andra vuxna som vet vem du är men som inte är släkt eller vänner till dig. Det kan vara äldre syskon till dina kompisar, föräldrar till dina idrottskamrater eller mammas och pappas arbetskompisar på jobbet. Återigen; gör en lista, men inte på personer utan på grupper som du bör kontakta. Listan kommer utan problem att innehålla cirka 10 till 30 grupper och platser.

Försäljningstips 3

Det är här de riktiga säljarna visar sig. Din kreativitet och påhittighet känner inga gränser. Du kan till exempel låta trycka upp en t-shirt där det står ”Klassresa 2014″ och sedan gå runt och sälja lotter på stan, på stranden eller utanför ICA-affären. Du kan ha olika kombierbjudanden där alla som köper minst tre lotter av dig får ett par strumpor på köpet. Se bara till att du inte ger bort mer varor än vad du gör i vinst, annars kommer det inte att fungera. Gör en lista på minst fem olika sätt att öka din försäljning genom metoder som dessa.