Klassresa!

Smaka på ordet, slut dina ögon och luta dig bakåt i stolen där du sitter. Klassresa! Vad tänker du på när du hör ordet klassresa nämnas? Många äldre kanske minns de klassresor som man var med om under sin skoltid för många år sedan. Många yngre har kanske en spännande klassresa i sikte som man som allra bäst håller på och försöker tjäna pengar till. Oavsett kan nog de allra flesta hålla med om att en klassresa är det absolut roligaste som man kan vara med om när man går i skolan.

En klassresa behöver inte med nödvändighet vara en slags utflykt på en eller ett par dagar. Den kan vara så mycket mer än enbart det. Om man som klass försöker sträcka sig lite längre än till bara sol och bad eller slalom så kan man faktiskt komma ganska långt ut i världen för en förhållandevis liten peng. Tack vare lågprisflyget så kan man numera ta sig till historiska platser och spännande städer ute i Europa som bjuder på mycket mer än enbart underhållning och hålligång. På så sätt blir er klassresa fylld med värdefull kunskap samtidigt som den kommer att innehålla massor av spänning. Här nedanför kan ni ta del av några spännande resmål som passar helt perfekt för en klassresa och som det inte heller behöver vara speciellt dyrt att resa till.

Visby

Visby ligger på Gotland och är en historisk stad med massor att upptäcka. Ringmuren, museet Fornsalen och mysiga gränder med kullerstensgator är bara några exempel på varför man ska åka till Visby på klassresa. Grymma sandstränder, en annorlunda natur och avspänd puls är typiska kännetecken på Gotland. Åk hit under Medeltidsveckan så hamnar ni helt plötsligt mitt i 1300-talet.

London

En klassresa till London innehåller allt från spännande upptäcktsfärder i Europas största stad till en naturlig möjlighet att konversera på engelska, världens mest talade språk. Missa inte att äta en riktig fish n chips serverad i tidningspapper. Det är jättegott att slå sig ner vid foten av den jättelika statyn föreställande amiral Nelson på Trafalgar Square och mumsa på denna typiskt engelska delikatess. Tunnelbanan, shopping på Oxford Street, Buckingham Palace, Madame Tussauds Vaxkabinett, British Museum, beundra de vackra kronjuvelerna i The Tower eller vandra genom någon av Londons lummiga parker. Det finns hur mycket som helst att se och göra under en klassresa till London. Nya äventyr finns hela tiden bakom nästa hörn.

Disneyland Paris

Man behöver inte åka till USA numera för att kunna besöka Disneyland. Det räcker gott att åka till Paris. Disneyland Paris ligger cirka 35 kilometer utanför Frankrikes huvudstad. Hela den enorma anläggningen är uppdelad i två olika delar så om ni vill uppleva hela detta otroliga eldorado i sagans och fantasins värld så bör ni ha minst två hela dagar till ert förfogande. Det går nämligen åt minst en heldag per avdelning på Disneyland Paris. De två avdelningarna kallas Disneyland Park och Walt Disney Studios. Båda två har ett gäng med häftiga åkattraktioner men inriktningen dem emellan är ganska olika. Disneyland Park är lite mer som en vanlig nöjespark medan Walt Disney Studios i sin tur är inriktad på filmens värld. Bland annat finns det en attraktion här som låter dig vara med under inspelningen av en specialeffekt till den berömda actionrullen Armageddon. Det finns även en grym berg- och dalbana som bygger på filmen Hitta Nemo här.

Barcelona

Barcelona ligger i Katalonien i Spanien och är ett av världens främsta resmål. Idag är staden mer poppis än någonsin och erbjuder sina besökare allt från kultur och shopping till stränder och inte minst fotboll. Ingen har väl kunnat missa att svenska fotbollshjältar som Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson har spelat i stadens framgångsrika fotbollslag FC Barcelona. Ett besök på den gigantiska jättearenan Camp Nou, hemmaarena för nyss nämnda fotbollslag, med sina 100 000 sittplatser är ett måste när man är i Barcelona vare sig man gillar fotboll eller inte. Camp Nou har även varit arena för utsålda rockkonserter med världsberömda band som U2 och Iron Maiden. En annan grym grej att besöka i Barcelona är paradgatan Las Ramblas som är indelad i olika sektioner med shopping och ett helt gäng med levande statyer. De härliga sandstränderna ligger bara ett stenkast från centrum och erbjuder svalka och avkoppling efter en lång dag på stan. Varför inte njuta av lugnet och skuggan i någon av stadens många lummiga och gröna parker? En klassresa till Barcelona blir helt klart ett minne för livet.