Branäs i norra Värmland är inte en av de kändaste vintersportanläggningarna, men faktum är att den 2021 korats som Årets skidanläggning av SLAO, Sveriges Skidanläggningars Organisation, tack vare sin goda service och målmedvetna utvecklingsplaner som förvandlat Branäs till en av de stora.

För nu är Branäs verkligen ett fullgott alternativ till Åre och Sälen. Med sina 26 liftar, 33 alpina nedfarter och 28 km längdåkningsspår finns där något för alla skidåkare. Att det finns skidskola på olika nivåer och möjlighet att hyra skidor, utrustning och varma kläder gör anläggningen till ett bra val för en klassutflykt eller skolresa. Vid bokning av ett skolpaket får ni dessutom lärarnas liftkort, utrustning och lunch på köpet.

Det är inte bara skidåkningen som är bra. Lägenheter, stugor och hotell – hur ni än önskar bo finns alternativet i Branäs. Där finns också gott om restauranger, men också tre livsmedelsbutiker. I och i anslutning till backar och spår finns grillplatser och värmestugor så att ni kan ta med er egen matsäck ut i naturen.

Så om er klass vill åka skidor på nästa klassresa kan ni lugnt boka in er i Branäs, men trots att det är ett prisvärt alternativ kommer det att kosta pengar. Liftkort är inte billiga någonstans, tyvärr är inte Branäs något undantag. Och om ni inte bara ska åka över dagen (vilket absolut fungerar) kommer ni behöva betala för mat och boende.

Starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen så får ni råd med skolresan. Företaget tillhandahåller delikatesserna, gruppen säljer dem till privatpersoner eller näringsidkare på sin egen ort och så delar man på vinsten.

Varorna det gäller är bl a ekologisk jungfruolivolja, dragerade mandlar och lufttorkad salami med extra hög kötthalt. Gemensamt för samtliga är att de inte går att köpa i butik, det är bara DelikatessKungens försäljningsgrupper som har dem.

Först tar ni upp beställningar genom att knacka dörr eller sprida information om er försäljning på nätet. Till er hjälp har ni Delikatesskungens app och tryckta försäljningsmaterial. Sedan levererar ni alla delikatesser ni sålt samtidigt som ni tar betalt av kunderna. Efter det återstår det bara att summera försäljningen, skicka iväg DelikatessKungens andel och behålla resten av pengarna.

Tusentals andra skolgrupper har använt sig av det här sättet för att finansiera skolresan. Många har dessutom återkommit för att få råd till nya resor. Nästa gång kanske ni vill sola och bada istället. Smögen? Spanien?