Disneyland Paris
Det hette Euro Disney från allra första början men är numera känt under det fullständiga namnet Disneyland Resort Paris, eller kort och gott Disneyland Paris. Vi snackar med andra ord om Disneykoncernens europeiska syskon som är beläget drygt tre mil utanför Frankrikes huvudstad Paris och som sedan starten den 12 april år 1992 har lockat miljontals européer till att vallfärda till detta heliga Mecka för alla människor i olika åldrar som älskar Walt Disney och hans tecknade figurer. Det är på Disneyland som dessa figurer – Musse Pigg, Janne Långben, den lilla sjöjungfrun Ariel, Peter Pan och allt vad de kan tänkas heta – helt plötsligt får liv inför era egna ögon. Dagens uppdatering här på bloggen kommer som ni nog förstår att handla helt uteslutande om Disneyland Resort Paris, den magiska nöjesparken där drömmar får liv.

The story of Disneyland
Den allra första nöjesparken som öppnades i Walt Disneys regi heter kort och gott Disneyland och ligger i Orange County i södra Kalifornien i USA. Detta Disneyland öppnades 1955 och har sedan dess fått sällskap av flera andra parker i samma stil. Förutom i Paris så finns det Disneyland i Orlando i Florida, i Hongkong och i Tokyo, för att nämna några exempel. Men varför gå över ån efter vatten när det bara tar några timmar att flyga ner till Paris om man skulle vilja åka på klassresa till Disneyland? Disneyland Resort Paris har i princip allt det som alla de andra temaparkerna a la Disney har så vi på bloggen Sälja klassresa vill bara stämma in i lovsången till denna helt fantastiska nöjesparks ära. Om ni är sugna på att komma iväg på en grymt häftig klassresa som i sanning slår allt annat som ni har varit med om i era liv.

Disneyland Paris
Disneyland Resort Paris består rent konkret av två olika parker; Disneyland Park som är en traditionell nöjespark och Walt Disney Studios som är mer inriktad på filmens förtrollade värld.