Det är åter dags för ett nytt inlägg på bloggen ”sälja klassresa”. Bloggen om allt som rör klassresor, destinationer och finansieringsmöjligheter för de resor klassen önskar få uppleva tillsammans. En av frågorna man behöver ställa sig när man skall börja samla in pengar till sin klassresa, är vart man skall åka. Det är viktigt att man har en bra och tydlig bild av vad det är man vill uppnå för att man skall kunna hitta drivet och kämpa mot ett specifikt mål. Inom försäljning och affärer är det ofta bra att tidigt sätta upp mål för verksamheten och när allt kommer omkring är en klassresa någonting som kräver kapital och intäkter för att bli verklig.

Att åka på klassresa i Sverige är fullt möjligt och någonting som många beslutar sig för. Det finns en hel del olika städer att upptäcka för att inte tala om all natur och vildmark som också ligger runt knuten. Även om det kan vara fråga om en något lägre prislapp för klassresor inom Sverige, får man räkna med att det mesta också är dyrare än om man skulle ha samlat pengar till en klassresa i utlandet. Givetvis beror det på vilket land och vilket område man åker till, men generellt är uppehälle dyrare i Sverige, medan resan är dyrare till utlandet än inom Sverige.

Klasskassan

Det finns i många skolklasser någon som tar hand om klasskassan och som ser till att pengarna hanteras på rätt sätt till dess de skall användas. Dock behöver det stadigt komma in pengar för att man skall ha någonting att spendera. Att sälja varor och produkter har varit ett sätt att få in pengar till den stundande klassresan för tusentals skolklasser runt om i landet och konceptet handlar om att sälja kvalitetsvaror utan att själv behöva gå in och köpa upp ett lager att ha till försäljning. Med ett bonussystem som är utvecklat för att maximera avkastningen från klassens insats, är det möjligt att relativt snabbt kunna tjäna en hel del pengar som möjliggör att man kan höja ribban för valet av destination, eller varför inte behålla destinationen men uppgradera boende eller ha möjlighet att göra aktiviteter som klassens budget tidigare inte tillåtit.

Vart man än vill åka ökar möjligheterna om man jobbar åt samma håll och alla vet vad det är som väntar om man lyckas. Vi hoppas att alla skolklasser kan nå sitt mål och få en klassresa värd namnet!