”Skidåkning som i fjällen på näravstånd!” Det är skidanläggningen Romme Alpins slogan som stämmer olika bra beroende på var i landet man befinner sig, men de flesta stora skidanläggningar ligger ju långt norrut. Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge i södra Dalarna, vilket gör det till ett intressant mål för en skolresa eller klassutflykt från en skola i södra Sverige. Från Stockholm tar man sig hit på två och en halv timme.

Men närheten är inte enda argumentet för Romme, den här anläggningen tar verkligen hand om sina grupper. De hjälper er att boka buss, ni kan hyra utrustning till de elever som inte har egen och det finns skidskola för dem som vill lära sig slalom från grunden. I en skolklass är det naturligt att kunskapsnivån varierar. En del har åkt slalom sedan de var mycket små och susat ner för branta backar redan som femåringar medan andra aldrig har stått på skidor. Någon invandrad elev kanske aldrig ens lekt i snö. Men på Romme Alpin är det här inga problem, det finns 33 nedfarter av olika svårighetsgrad och ett stort nybörjarområde för dem som känner sig ringrostiga eller aldrig testat på alpin åkning.

När ni inte åker skidor finns sju matställen med olika inriktning, med allt från fika till skrovmål bestående av hamburgare eller våfflor. Dessutom finns utomhusgrillar och en värmestuga där ni kan äta medhavd matsäck. Väljer ni att inte bara åka över dagen kan ni bo kvar, förslagsvis i hotellrum på Romme Alpin Ski Lodge precis bredvid skidbacken, men det finns också andra hotell, stugor och vandrarhem.

En skidresa till Romme Alpin kan ni alltså göra oavsett om ni samlat pengar i flera år eller som ett mer improviserat event, men ju mer pengar man har desto fler blir möjligheterna. Vill ni öka det möjliga utbudet kan ni med fördel starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Genom att sälja delikatesser tjänar ni pengar till er skolresa, vare sig ni vill åka till Romme eller till Alperna.

Varorna det gäller är bl a salami, cheddarost och ekologisk olivolja. Alltsammans av hög kvalitet till attraktiva priser och därigenom lättsålda. Ni tar upp beställningar på dem, får sedan hem alla varor som ni distribuerar till kunderna samtidigt som ni t ar betalt. Ersättningen är provisionsbaserad, så hur mycket pengar ni tjänar beror på hur mycket tid och energi ni lägger på försäljningen.