Skara sommarlandSkara Sommarland slog upp portarna 1984. Grundaren Bert Karlsson behövde gissningsvis investera pengarna han tjänat på schlager och dansband och ville samtidigt sätta Skara på kartan, så han skaffade en grusgrop och skred till verket. Själv lämnade Bert nöjesparken 1993, men Sommarland lever än. Idag ägs nöjesfältet av Parks & Resorts, som också driver bl a Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark, Aquaria Vattenmuseum och Furuvik.

Konkurrensen är stor, både från de egna anläggningarna och från andra nöjesparker, men gokart, berg- och dalbanan Tranan och andra åkattraktioner har sett till att Skara Sommarland behållit sin popularitet. Främst är det kanske ändå vattenäventyren som lockat barn dit i flera decennier. Fyra miljoner liter vatten används till forsfärder, vattenrutschkanor, vattenfall och pooler.

Skara Sommarland är därför ett perfekt resmål för ett äventyr med skolklassen. Olika skolresepaket gör besöket extra förmånligt. Där väljer ni själva om ni vill hälsa på över dagen – med eller utan mat och åkattraktioner – eller samtidigt boka övernattning i campingstugor på den intilliggande campingplatsen. Där finns även lägenheter och möjlighet att slå upp egna tält.

Ni kan alltså både bo och äta på området om ni vill. Till och med grilla er egen mat genom att handla korv och kött hos Campinghandlarn och sedan tillreda den på Sommarlands kolgrillar. Annars finns det gott om restauranger med olika inriktningar som mexikanskt, pizza, hamburgare, kebab och fish and chips.

Skara ligger i Västergötland, vid E20 och riksväg 49, så dit kan ni ta er med bil, men också med tåg och buss från Stockholm, Göteborg och andra städer. Från Skövde central eller centrala Skara kan ni ta buss till hållplatsen Sommarland.

Behöver ni fylla på klasskassan innan resan kan ni sälja ost och korv. Delikatesskungen säljer nämligen sina produkter, bl a cheddarost och salami, med hjälp av skolklasser och andra grupper. Ni säljer, tar betalt och distribuerar, Delikatesskungen står för delikatesserna och så delar ni på vinsten.

Genom att ni säljer på provision väljer ni själva hur mycket tid ni ska lägga ner, och ju mer framgångsrika era säljstrategier är desto mer kommer ni att tjäna. Känns det svårt, så ta det lugnt! Delikatesskungen har hållit på med det här sedan 1992 och hjälper er hela vägen, samt svarar på de frågor ni har. Börja med att läsa här om hur det ni kan tjäna pengar till klassresan.