Idag tänkte vi köra på med ett riktigt äventyr här på bloggen Sälja klassresa. Man skulle kunna beskriva vårt förslag till klassresa som en veritabel tidsmaskin som tar dig drygt 100 år tillbaka i tiden. Här på Sälja klassresa så brukar vi ju dela med oss av tips på klassresa som är något utöver det vanliga och det kan man verkligen säga att vi har lyckats med idag. För säga vad man vill om Sveriges fjärde storstadsområde – som Norrköping och Linköping brukar kallas för ibland – men att kunna presentera något så pass spännande och unikt som det grymt stora friluftsmuseet Gamla Linköping finns det inte många andra städer i vårt land som ens kommer i närheten av att klara av. Dagens lilla tips på klassresa från oss här på Sälja klassresa handlar alltså om en klassresa till Gamla Linköping.

Helt unikt i sitt slag
Friluftsmuseet Gamla Linköping är de facto helt unikt i sitt slag och har fullständigt unika miljöer som du som lärare kan använda dig av som pedagogiska verktyg för upplevelse och lärande. Med fantasins och lekens hjälp så blir historien plötsligt levande, begriplig och förståelig för både elever och lärare. I Gamla Linköping kan elever och lärare tillsammans med museets personal faktiskt – hur otroligt det än låter – resa i tiden. Med hjälp av museer och trädgårdar erbjuds möjligheten att ta ett rejält kliv rakt in i historien där eleverna lär sig genom att använda sig av alla sina fem sinnen. Ni känner, smakar, luktar, ser, hör och upplever hur livet var förr i tiden i vårt land. Ni blir på så sätt en aktiv del av historien genom att ni helt enkelt interagerar med historien. Det finns givetvis även rika möjligheter för er som lärare och elever att utforska och upptäcka Gamla Linköping helt på egen hand. Men friluftsmuseets välutbildade och kunniga guider finns till ert förfogande.

Gammeldags skoldag
En uppskattad aktivitet i Gamla Linköping är Gammeldags skoldag. Eleverna får träffa skolmamsell Kjelland och får prova på att skriva på griffeltavla, sudda med hartass och skriva med bläck. Gammeldags skoldag inleds med morgonbön och hela upplevelsen tar en timme i anspråk.

Kategorier: Klassresa