Tekniska museet i Stockholm är en källa till många kunskaper för en skolklass, oavsett vilket intresse man har för teknik. Här finns 54 000 föremål, från flygplan till smartphones. Se hur telefoner och datorer såg ut förr och se på det viset dagens tekniska föremål i en historisk kontext.

På många museer gäller principen ”se men inte röra”, men Tekniska är inte ett av dem. Här får ni t ex möjlighet att bygga och programmera en robot, eller varför inte prova på att producera ett tv- program. I Matematikträdgården uppmärksammas besökarna på all matematik i vardagen, t o m i naturen.

Tekniska museet har utformat särskilda skolprogram på upp till tre timmar med workshops om kortmagi, programmering, hjärngympa och annat. Lär er mer om energi och miljö, skillnaden mellan olika energikällor och hur elektriciteten når bostaden, eller något annat som passar ihop med den ordinarie skolundervisningen eller elevernas egna intressen.

Ett annat specialerbjudande för just skolor är ”röd avgång”, vilket innebär att det på måndagseftermiddagar är 50 procents rabatt på inträdet för skolklasser. Museet ligger (som så många andra museer) på Djurgården i Stockholm. Ni tar er enkelt dit med buss från centralstationen om ni inte föredrar en promenad genom Stockholm, längs Strandvägen och över Djurgårdsbron, eller genom att åka över med Djurgårdsfärjan.

När det börjar kurra i magen äter ni medhavd matsäck i museets lokaler eller på picknickbänkarna utanför, om ni inte föredrar att köpa lunch eller fika i museets restaurang. Och när ni ändå är i Stockholm kanske ni vill passa på att se mer av staden. På Djurgården finns ju exempelvis Gröna Lund och Skansen .

I Stockholm finns alla tänkbara boendealternativ, från campingplatser och vandrarhem till hotell och pensionat i olika prisklasser. Dyrare ju mer centralt ni vill bo, billigare om ni kan tänka er att åka lite tåg eller buss för att ta er till city.

Pengar är en begränsning vid nästan alla klassresor och utflykter, men det går att lösa. Finansiera klassresan genom försäljning! Ni säljer DelikatessKungens produkter och får del av vinsten. Delikatesserna det gäller är bl a salami, cheddarost och ekologisk olivolja.

Ni väljer själva hur ni lägger upp försäljningsarbetet och vart ni ska vända er. En del säljer till släkt och vänner, andra försöker med föräldrarnas arbetsplatser eller hos lokala näringsidkare. Alla sätt är bra för alla gillar delikatesser och alla vill hjälpa ungdomar att komma iväg på sin drömresa.