Det finns mycket att göra och uppleva på en skolresa i Stockholm, såväl nöjesparker, äventyrsbad och museer som sport- och musikevenemang. Ett mer udda besöksmål är teatrar, men Stockholm är givetvis även Sveriges teaterhuvudstad. Förutom Dramaten finns några av landets största privatteaterscener som Intiman, Chinateatern och Oscarsteatern, liksom Stockholms Stadsteater och mindre, mer profilerade teatrar som Teater Brunnsgatan fyra och Galeasen. Unga Klara är särskilt inriktad på ung publik.

Så oavsett om ni vill se kända skådespelare eller en amatörföreställning, en nyskriven, ungdomlig föreställning eller en klassiker, en monolog eller en musikal så är chansen rätt stor att den går att hitta i Stockholm. Teaterstockholm.se brukar ha koll, men det finns gott om nätsidor som berättar om vilka evenemang som äger rum när. Fast det kan vara en bra idé att vara ute i god tid för annars är det inte säkert att det finns biljetter just när ni vill gå.

Och så är det ju bra om det inte kostar för mycket. Sommartid fylls stadens grönområden av parkteatrar som många gånger inte kostar någonting att besöka, och det kan vara nog så namnkunniga aktörer som står på scenen.

Men en helg i Stockholm blir ändå inte gratis. Först ska ni ju ta er dit, och väl där måste ni ha råd att äta, bo och åka runt med kollektivtrafiken, så om ni inte har börjat samla pengar till en resa är det kanske dags att se över finanserna.

Ett allt populärare sätt att tjäna pengar till klassresan är att sälja något. Företag som DelikatessKungen erbjuder försäljningssamarbeten för skolklasser och andra grupper av unga. Om ni säljer delikatesser mot provision väljer ni själva när och hur ni ska sälja, om ni exempelvis vill dra igång en kampanj i sociala medier eller knacka dörr i bostadsområdena i er kommun. Det är populära delikatesser som går hem i de flesta läger, t ex belgiska praliner, ekologisk olivolja och prisbelönt cheddarost.

Genom åren har många skolgrupper och idrottsklubbar tjänat stora pengar på det här sättet och året efter resan startat en ny försäljning för att ha råd att åka igen. Kanske kan det vara något för er, oavsett om ni vill titta på teater i Stockholm, fotboll i England eller tågluffa i Sydeuropa.