England har blivit ett populärt turistmål i och med att det brittiska pundet sjunkit i värde. Dessutom finns billiga flygresor till London. För bara några hundralappar kan man åka till Heathrow eller Gatwick från Arlanda och Landvetter. Det kanske kvittar för affärsresenärerna, men för en fattig skolklass är det desto viktigare.

Men om er klass funderar på att åka till England på skolresa – åk inte till London, åk till Bournemouth på Englands sydkust. Där finns kilometerlånga stränder, flest antal soltimmar i hela landet och massor av vackra miljöer och ett stort aktivitetsutbud.

För oss svenskar är Bournemouth nog mest känt för sina språkkurser och dessa finns kvar. En klassresa dit går att kombinera med språklektioner, så att eleverna kan förena nytta med nöje. Alla de stora språkresearrangörerna har resor dit.

Förutom språkstudier finns som sagt härliga stränder och massor av strandnära restauranger, ett stort nöjesutbud med arkadspel och diverse spel och sporter. Hyr kajaker eller lär er surfa! Alla typer av flytetyg finns här.

I stan finns ännu fler restauranger, kaféer och shopping för precis alla smaker. Bournemouth är förutom en turiststad också en utpräglad studentstad, vilket märks på pulsen och tempot. Här är alltid mycket på gång, och förutom nöjesliv finns kultur, historia och sport. Fotboll såklart, som i hela England. Hemmalaget AFC Bournemouth spelar på Goldsand Stadium, och att titta på fotboll i England är faktiskt en upplevelse även om man inte skulle vara så fotbollsintresserad.

Till Bournemouth åker ni buss från London. Det tar ungefär 2,5 timme, och visst kan ni stanna till någon dag i huvudstaden när ni ändå är där. Eller också åker ni direkt till kusten och checkar in på ett vandrarhem. Det finns flera att välja på för här är backpackers en vanlig syn.

Som vanligt är det oftast skolkassan som sätter gränserna för aktiviteter och vilken nivå man vill ha på kost och logi, men låt inte pengarna hindra er. Starta istället ett samarbete med DelikatessKungen så att ni får råd att åka på klassresa. Ända sedan 1992 har de hjälpt skolklasser att förverkliga sina resor, stora som små.

Ni säljer deras produkter mot provision. Det innebär att ni själva väljer hur mycket tid ni vill lägga på försäljningen av lättsålda delikatesser som DelikatessKungens prisbelönta cheddarost, ekologiska olivolja och utsökta salami. Sälj, leverera, ta betalt och behåll er andel av pengarna.