Vi på bloggen skulle idag vilja komma med ett i och för sig ganska traditionellt tips på klassresa som ni kan åka iväg på samtidigt som det är ett tips som passar lika bra i alla väder och vindar. Sälja klassresa tipsar om ett besöksmål som aldrig slår fel. Sälja klassresa tipsar om Sveriges äldsta nu existerande tivoli. Vi ber att få presentera Gröna Lund.

Eclipse

Detta är ett resmål som aldrig kan gå fel. Gröna Lund – eller Grönan som stockholmarna själva lite kärleksfullt kallar sitt kära tivoli – slog upp grindarna redan år 1883 vilket betyder att när detta skrivs så firar Gröna Lund sitt 130-årsjubileum med dunder och brak. Platsen där Gröna Lund ligger är vida känd sedan flera hundra år tillbaka. Vi talar om Djurgården som på Gustaf III:s och Carl Michael Bellmans tid på 1700-talet var ett riktigt nöjesområde för folket som bodde i dåtidens Stockholm. Precis där Gröna Lund ligger idag – vid den gata som nu är känd som Allmänna Gränd – så fanns vid denna tid ett mycket känt värdshus som hette Gröna Lunden. Här satt Bellman ofta och komponerade sina sånger som han kallade för epistlar och faktiskt så nämns krogen Gröna Lunden i tre av hans sångtexter.

Åk på klassresa till Gröna Lund
Ni får inte missa att besöka Gröna Lund om ni befinner er i Stockholm på klassresa. Här finns det massor att göra, se och uppleva. Här hittar du typ 30 olika attraktioner för alla åldrar. Ingen är för liten eller för stor för att kunna ha kul på Gröna Lund. Den allra senaste attraktionen som man har köpt in är nog trots allt för de lite större och modigare. Den heter Eclipse och är en kättinggunga som snurrar järnet på hela 121 meters höjd. Men lugn, bara lugn. Även om det är med en klass i de yngre årskurserna som ni åker på klassresa så kan ni vara säkra på att det finns massor av attraktioner som passar även för dem. Bland annat så kan ni hälsa på hos gubben Pettson och hans katt Findus här. Dessa två mycket omtyckta och populära sagofigurer har nämligen en helt egen avdelning på Gröna Lund som heter Pettson och Findus Värld. Kolla in Gröna Lunds hemsida för mer information.