Stockholm

Att åka på klassresa till vår kungliga huvudstad Stockholm är en satsning som aldrig kan bli fel. Stockholm är nämligen en sådan där typisk storstad som man aldrig kan besöka för många gånger. Det finns alltid något nytt och spännande som man kan få uppleva. Stockholm är inte bara vår svenska huvudstad utan även den största staden i vårt land, och inte bara här. Vi snackar nämligen om den till befolkningsmängden allra största staden i hela Norden. På så sätt så utövar Stockholm även ett inflytande på våra närmaste grannländer. Åk på klassresa till Stockholm. Ni kommer att få vara med om en helt enorm upplevelse. Det vill säga om ni planerar rätt. Vi tänkte här och nu få dela med oss av en handfull spännande, roliga, intressanta och även nervkittlande sevärdheter som ni kan få vara med om under en klassresa till Stockholm. Häng med nu så åker vi!

Besök riksdagshuset
Riksdagshuset är – precis som man kan förstå av namnet på byggnaden – Sveriges parlament, det vill säga den byggnad där politikerna som bestämmer i vårt land samlas till riksdagen. Det fina i kråksången är att det är fullt möjligt för skolklasser och andra grupper att besöka riksdagshuset och få en guidad rundvandring i huset. Missa inte denna helt unika möjlighet när ni är i Stockholm på er klassresa.

Friends Arena
Friends Arena är namnet på vår helt nya nationalarena som är belägen i Solna. Ni har säkert sett den direktsända invigningen i TV av denna jättearena med en kapacitet på totalt sett 65 000 åskådare och ni har nog lika säkert sett bilder från Bruce Springsteens utsålda konserter i Friends Arena. Nu kan ni själva få känna på känslan av att stå mitt i Friends Arena och även ta en titt bakom kulisserna. Det är nämligen öppet för studiebesök här. Passa på att få se Friends Arena inifrån när ni ändå är i Stockholm.

Luftballong över Stockholm
Bästa sättet att uppleva vår vackra huvudstad är ändå att se den från ovan. Sväva som en örn ovanför Stockholm i en luftballong. En sådan luftfärd kommer garanterat att bli ett minne för resten av era liv. Det finns flera olika företag som erbjuder ballongfärder över Stockholm för både skolklasser och många andra grupper.

Vill ni ha fler tips på vad man kan göra under en klassresa till Stockholm så kan ni besöka Stockholms turistbyrå på nätet.

Kategorier: Klassresa