En klassresa till Paris är en minst sagt spännande upplevelse och en helt naturlig möjlighet att få använda sig av sina inlärda kunskaper i det franska språket. Tack vare de lågprisbolag som numera är aktiva inom flygbranschen så kan man som skolklass åka hela bunten på en klassresa till Paris för en riktigt billig peng. Paris är som nog de allra flesta vet en av de mer tongivande städerna i hela världen och en stad som man förknippar med mode, kultur, världspolitik och sport.

En klassresa till Paris har hur mycket som helst att erbjuda er som klass. Den stora frågan är nog mer hur ni ska hinna med allt som finns att se, göra och uppleva i Frankrikes huvudstad. Vi ska i vart fall peka på en handfull sevärdheter som ni inte får missa under er klassresa till Paris.

Eiffeltornet är på många sätt ett signum för Paris och det första som många tänker på när man pratar om Paris. Ta er enda upp till toppen och njut av utsikten genom att antingen åka med hiss eller genom att utmana varann att gå uppför den 1 665 trappsteg långa trappan.

I Louvren så hänger världens mest berömda tavla, målad av den italienske konstnären Michelangelo. Vi talar givetvis om Mona Lisa. Sedan får ni givetvis inte missa att besöka Disneyland Resort Paris som ligger strax utanför Paris, ett eldorado för alla som gillar att ha kul. En annan sevärdhet som man bara måste besöka när man är i Paris är det gamla kungliga palatset som ligger i Versailles. Här kan ni beundra den gyllene glans som omgav hovet kring de franska kungarna.

Läs vidare hur du kan tjäna pengar till klassresan.

Kategorier: Klassresa