En av de dyraste kostnaderna vid en resa är boendet. Det gäller både för familjesemestrar och för resor med klassen, idrottsföreningen eller scoutkåren. Här finns därför pengar att spara för den som så önskar. Här är några av alternativen för er som ska på skolresa eller träningsläger.

Hotell

Oavsett om ni ska resa utomlands eller inom Sverige är hotell det enklaste alternativet. Det är lätt att boka och man vet på ett ungefär vad man får – ett rum som går att låsa, med bäddade sängar, dusch med tvål och schampo, frukost ingår.

Men det finns också stor spridning, både i pris och kvalitet. Antalet stjärnor ger en uppfattning om vad man får för pengarna. Ett hotellrum kan vara rena lyxsviten, men också ett kalt rum med gemensam toalett i korridoren. Frågan man måste ställa sig är vad som är viktigt. Kanske kan man klara sig utan sjöutsikt och wifi på hotellrummet, kanske är hotellets geografiska läge och närhet till bussterminalen viktigare. Välj det viktigaste, välj bort resten.

Vandrarhem

Ett vandrarhem ses ofta som ett avskalat hotell. Här finns ingen lyx och flärd utan bara ett billigt boende. Tak över huvudet, inte så mycket mer. Våningssängar i stora sovsalar.

Men det behöver inte vara så. Ett bra vandrarhem erbjuder rum av helt okej hotellstandard, och är man en hel skolklass eller ett fotbollslag gör det kanske inte så mycket om man är flera som måste dela på ett rum.

Camping

Att bo i tält är oftast det billigaste alternativet. Det kräver att man tar med egna tält, sovsäckar och liggunderlag, men campingplatser har en hel del service som duschar, toaletter, tvättmaskiner och diskrum, så om bara vädret är bra går det alldeles utmärkt.

Men på campingar kan man också hyra olika typer av stugor, vilket ofta är mycket billigare än hotellboende trots att man bor i egna hus med fin utsikt och nära till badstranden.

Lägenheter/rum

Med internet har möjligheten för privatpersoner att hyra och hyra ut bostäder exploderat. Lägenhetsförmedlingar hjälper till som mellanhänder och det är lätt att skaffa all nödvändig information på förhand.

Som ni märker finns det massor av möjligheter, och vilket alternativ man än väljer är ett ekonomiskt tillskott aldrig fel. Ett enkelt och roligt sätt att göra det är att sälja Delikatesskungens produkter. Förutom att det är lönsamt är det lärorikt att sälja Delikatesskungens salami, cheddarost och andra läckerheter.