Ingenting sammansvetsar en skolklass mer än att åka på en riktig äventyrshelg. Ett sätt är att förlägga klassresan till Klotenlägret i Kopparberg där man sedan 1994 anordnat lägerskolor, teambuilding och kickoffer för alla tänkbara grupper. Aktiviteter som erbjuds är bl a kanotfärder, stand up paddleboarding (SUP), brännboll, bågskytte, sumobrottning, bubbleball, disco, vandring, fiske och äventyrsbana på hög höjd. Det finns färdiga paket, men också tillvalsaktiviteter och möjlighet att sätta ihop helt egna program.

På Kloten erbjuds ni boende i flerbäddsrum med våningssängar där hela klassen får plats i ett hus. Där finns även duschar, bastu, tv och pentry. Helpension inklusive kvällsfika med korvgrillning och specialkost för allergiker gör att ni slipper gå hungriga, men kurrar det i magen mellan måltiderna finns det en kiosk också.

Från Stockholm är det tjugo mil med bil eller buss till Kloten, hälften från Örebro. Det går också bra att åka tåg till Kopparberg eller Skinnskatteberg, så kan arrangören ordna en busstransfer för sista biten.

Behöver ni pengar för att ha råd med resan finns vägar även för det. Sälj delikatesser åt DelikatessKungen. De samarbetar med skolklasser och andra grupper som säljer företagets produkter mot provision. Det är exempelvis extra jungfrulig, ekologisk olivolja med utvalda druvor från Sicilien, en krämig cheddarost från England, handgjorda chokladpraliner från Belgien och en lufttorkad salami från Tyskland.

Till er hjälp har ni en app och försäljningsmaterial från DelikatessKungen som finns till hands under hela försäljningen, men ni bestämmer själva var och till vilka ni ska sälja, på nätet eller genom att knacka dörr, till privatpersoner eller företag. Ersättningen är helt provisionsbaserad, så för varje produkt ni säljer får ni mer pengar till skolresan. Många skolklasser, idrottsklubbar och föreningar har betalat hela resor med försäljning av delikatesser och dessutom kommit tillbaka för ett nytt försäljningssamarbete inför nästa resa, men det är upp till er hur mycket energi ni vill lägga på försäljningen.

När ni tagit upp beställningar så att ni känner er klara med försäljningen levereras alla varor till er kontaktperson och det är dags för nästa steg, att leverera varorna och ta betalt för dem. På det här sättet behöver ni inte lägga ut några pengar ur egen fick och tar bara emot precis så många delikatesser som ni har sålt och slipper skicka tillbaka något. Kunderna slipper också ligga ute med pengar utan betalar när de får hem godsakerna. Praktiskt och smidigt för alla inblandade.