Abisko är en av de nio första svenska nationalparkerna som inte bara var Sveriges utan Europas första nationalparker. Det var för 110 år sedan, men alltjämt är detta en turistmagnet för svenskar och för folk från hela världen. Runt 50 000 personer besöker nationalparken varje år. Många är också de skolklasser som valt Abisko som resmål för sin klassresa.

Detta trots att det inte handlar om någon central världsmetropol dit man har vägarna förbi. Abisko ligger nästan högst upp i Lappland. 25 mil norr om polcirkeln, så under nästan två sommarmånader går solen aldrig ner, och midnattssolen är också en av anledningarna att folk söker sig hit.

Men långt ifrån den enda. Naturen här uppe är storslagen och här finns vandringsleder för alla smaker. Att fjällvandra i orörd natur ger förståelse för natur och miljö på ett oslagbart sätt. Abisko är också intressant ur ett väderperspektiv. Få platser i Sverige har mer sol och mindre regn. De höga fjällen leder till att det regnar mycket på västra sidan av fjällkedjan och nästan ingenting i Abisko.

För det är rejält backig natur här, det får man vara beredd på även om det också finns vandringsleder med mindre höjdskillnader. Vill  ni slippa gå upp och ner kan ni ta linbanan upp på fjället Nuolja, 900 meter över havet. Eller ta en tur åt andra hållet – nedåt! I Koppashålagrottan, ett av Sveriges längsta grottsystem, kan ni uppleva underjorden tillsammans med en erfaren grottguide.

Svenska Turistföreningen driver Abisko Turiststation som ligger mitt i nationalparken. Där kan ni bo till överkomliga priser och välja mellan hotellrum, vandrarhem och stugor, men det finns även andra boenden i området. Till Abisko kan ni åka tåg. Varje dag stannar SJ vid Abisko Turiststation, men det går också bra att ta flyget. Antingen till Kiruna eller till Narvik i Norge, och så tar ni transferbuss därifrån till Abisko.

För att få råd med en härlig skolresa på detta exotiska resmål kan ni sälja DelikatessKungens produkter, som salami, cheddarost, praliner och olivolja. Allt i trevliga presentförpackningar som gör dem till populära gåvor. Sälj dem till släkt och grannar, i lunchrummet på föräldrarnas jobb, till lokala företagare eller till vem ni vill. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad bestämmer ni också själva hur mycket tid ni vill lägga på det. Ju mer ni säljer desto mer pengar tjänar ni.